Jag berättar inte bara i bilder

Kärleksnovell

”Ögonblicket senare blev allt tyst omkring mig. Det var när jag såg dig. Tills den dagen hade jag skrattat åt tanken på kärlek vid första ögonkastet. Det var något vackert ur en dikt, något för de vilseledda. Du bar en vit tunika och hade en röd sjal över ditt ljusa hår. Av alla blickar på bron valde du att stanna upp vid min, precis så länge att mitt hjärta hann missa några slag.”

Jag är fotograf och berättar i bilder. Men jag berättar även i text. Det du just läste var ett utdrag ur novellen Något vackert ur en dikt som jag skrev för ngr månader sedan. Jag skickade in den till en tävling som anordnades av Allas. Av över 700 bidrag valdes min novell ut.

Idén till novellen fick jag på resa i Egypten. Jag hade blivit tipsad om att läsa fantastiska Half of a Yellow Sun som utspelar sig i Nigeria under Biafra-tiden. Jag läste den på El Fishawy, ett 250 år gammalt kafé i Kairo. Samtidigt mötte jag ett par som varit med om märkliga ting i Indien. Jag knyckte lite av varje och kokade ihop en synopsis som blev liggande.

Nej, jag har inte alltid skrivit, har inte alltid läst. Varför jag skriver? För att jag inbillar mig att jag kan. Flow är fantastisk, men jag har det sällan. Kanske skriver jag för att nå klarhet, om mig själv, om världen. Kanske för att tala om vad jag tycker. Eller kanske bara för att underhålla mig själv. Ibland vet jag. Ibland vet jag inte alls.

Läs novellen Något vackert ur en dikt.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Andra bröllopsberättelser...

Romantiska vigselporträtt i vackra Visby

Kvällssolen sipprar in i stenruinen och lyser upp er som i en dröm. Det är så vackert att jag...

Bröllop i anrika Skansen Lejonet

Ni vigs på tredje våningen i denna sagolika 1600-talsmiljö, under vitkalkat valv och i skenet av...

Bröllop i sagolika Tammska parken i Skultuna

I hjärtat av Västmanland, mellan öppna fält och lummiga lundar, ligger Skultuna, mest känt för...

Pin It on Pinterest