NYFÖDDFOTOGRAFERING

Magnus Danielsson, Fotograf

16 april 2015

Plötsligt är det på riktigt. Ni kommer hem från BB och står i hallen och ser på varandra och på knytet som sover i babyskyddet. Det är stort. Det är fantastiskt. Det är kortvarigt.

Ja, så kortvarigt att bebisen som alldeles nyss sov på din underarm började i skolan i höstas. Vart tog all tid vägen? Mitt råd till er är, passa på att njut, njut av den där första magiska tiden tillsammans.

Njut av den första magiska tiden tillsammans.

Som nyföddfotograf vill jag hjälpa er att föreviga denna magi, och för mig är det ett fantastiskt privilegium att få göra det. Jag älskar det.

”Plötsligt är det på riktigt. Ni kommer hem från BB och står i hallen och ser på varandra och på knytet som sover i babyskyddet.”

För att göra det så smidigt som möjligt för er så fotar jag hemma hos er. Jag tar helt enkelt med mig min studio och allt jag behöver i form av rekvisita m.m. Ni känner er hemma och trygga och bekväma och behöver inte åka iväg med bebisen någon annanstans. Fotandet tar ca tre, fyra timmar och allt sker på bebisens villkor. Vi tar det lugnt, pausar för mat, blöjbyten m.m. Jag är själv pappa och vet hur det är att ha en nyfödd. Tålamod finns i överflöd och jag hjälper er genom hela fotosessionen och genomför den på ett säkert sätt.

Som nyföddfotograf vill jag hjälpa er föreviga magin.

Om ni önskar kan jag även fota er som föräldrar tillsammans med bebisen. Finns det syskon kan även de vara med.

Efter en nyföddfotografering ger jag bilderna en lätt retusch. Under tiden funderar ni på hur ni vill ha bilderna levererade; elektroniskt eller i ett fotoalbum/förstoringar. Bilderna är klara ca en till två veckor efter fotograferingen.

Hör av er redan under graviditeten så noterar jag beräknat förlossningsdatum och avsätter tid till er. När bebisen sedan är född kontaktar ni mig och vi bokar in en tid för fotografering. Fotograferingen blir bäst om det sker när bebisen är mellan en och två veckor gammal. Allra helst fotar jag under bebisens första vecka då chansen är störst att få till de riktigt fina bilderna. Ju äldre bebisen blir ju mer lättstörd är hen i sömnen.

Ps. Jag bor i Göteborg och fotar i Göteborg och Västerås, med omnejd.

Hur går det till 

Jag tar med min studio hem till er, en miljö ni är trygga i. Jag fotar i lugn och ro. Allt sker på bebisens villkor. Efter sessionen redigerar jag bilderna medan ni funderar på leverans; elektroniskt (ingår) eller i en fotobok/förstoring (tillägg).

Vad kostar det

Ungefär tre, fyra timmars fotografering kostar med detta erbjudande endast 1 750 kr (tidigare 3 500 kr.). Detta om du bokar under graviditeten. Jag kan även ställa upp på kort varsel.

När ska vi boka

Ju förr ju bättre. Jag noterar förlossningsdatumet och när bebisen är född kontaktar ni mig. Fotograferingen bör ske inom fem och tio dagar efter födseln då bebisen redan efter två veckor är mer lättstörd i sin sömn.

Hur många bilder ingår

10 st. Ni väljer. Jag redigerar.

Från bloggen

Erbjudande fotografering barn och par

Vi träffas i Slottsskogen eller centralt i Göteborg. Vi växlar några ord om väder och vind och väljer sedan ut en plats med ett vackert flöde av naturligt ljus, en plats där ni känner er bekväma och lediga. Saknas det ljus, läggar jag till lite. Jag fotar er sedan i ca 45 min.

Kontakta mig

Pin It on Pinterest