Därför ska ni anlita en professionell bröllopsfotograf

Magnus Danielsson - Septemberhimmel Foto

En investering 

Nu skriver jag såklart det här i egen sak för visst får ni gärna höra av er till mig, jag hjälper er gärna på alla sätt jag kan. 

Det viktiga med just er bröllopsfotograf är att personkemin fungerar med den personen som ni väljer. Men framför allt att ni gillar den bildstil som just den bröllopsfotografen har. 

Moster Anna har en kamera, en bra kamera har jag hört. Jag tvekar inte ett ögonblick på att Anna tar bilder som ni kommer att älska. Men att berätta ett helt bröllop från ax till limpa, en berättelse vacker och tidlös, i en bildstil som håller ihop, det är en investering. 

Jag har träffat brudpar som ångrat sig, som ångrat att de inte gjorde denna investering, att anlita en professionell bröllopsfotograf där personkemin fungerade och vars bildstil de gillade. 

För just er kanske inte fotografierna är det viktiga. Men innan ni bestämmer er. Läs på. Ge det tid. Kolla in fotografens hemsida. Om det finns hela bröllopsberättelser, hela album, gillar ni dem? Sedan, träffa fotografen. Fungerar ni ihop? Kanske går det inte att träffas, bestäm då tid för en e-träff. Be om referenser. Kontakta ett par som er bröllopsfotograf jobbat med. Och gör det i tid. Kanske hittar ni er drömfotograf, som är bokad just ert datum. 

Efter lite research kanske ni lägger hela projektet åt sidan och ringer moster Anna. Inga problem. Det ska passa er. 

Men väljer ni att gå vidare med er drömfotograf, vad kan ni då förvänta er? 

Som professionell bröllopsfotograf älskar jag att fota heldagar. Vi de tillfällena är jag med ”mina brudpar” i ca. 12 timmar, ibland mer. Allt är med, från förberedelse till första dansen och fest. En komplett berättelse, från ax till limpa. Eftersom vi redan har träffats vid ett tidigare tillfälle, en sk. pre-shoot, känner ni igen min stil och mitt sätt att arbeta på. Jag fotar inte bara er. Jag fotar också era nära och kära och är med vid just de där tillfällena när känslorna svämmar över, de där fantastiska ögonblicken som blir till guld när ni plockar fram ert bröllopsalbum efter tio, tjugo, trettio år. 

Som professionell bröllopsfotograf… 

  • tar jag vackra och tidlösa bilder oavsett förutsättningar
  • har jag professionella utrustning i dubbel uppsättning om något skulle inträffa
  • klarar jag av en skiftande väderlek av ljus och mörker och regn och snö
  • klarar jag av att jobba under stark tidspress
  • hjälper jag människor som är ovana att stå framför kameran
  • hjälper jag människor att slappna av framför kameran
  • kan jag hantera den mångsida bildbehandlingen efter bröllopet och mejsla fram en fantastisk berättelse
  • upprättar jag alltid ett avtal mellan mig som fotograf och mina kunder där det framgår vad jag som bröllopsfotograf ska göra, där det framgår hur bilderna kan användas, där det framgår vad som händer om någon blir sjuk eller någon av parterna ändrar sig. 

– Men vi tycker det är alldeles för dyrt Magnus. 

 Jag träffar ofta par som tycker att bröllopsfotografers priser är för höga. Allt står alltid i relationen till någon annan post på bröllopsplaneringen. Vad man likväl ska ha i minnet är att det att fotografera ett bröllop innebär ca. 60 timmars arbete. En professionell bröllopsfotograf lämnar ingenting åt slumpen. Det är där och då allt måste fungera. Det kommer ingen andra chans. Från de första kontakterna, via planeringsmöte, pre-shoot och bildbehandling, via rekognoscering och sedan resa till och från på själva bröllopsdagen, fotograferingen, back-up, urval, efterbehandling och albumdesign m.m., ja, då jag uppe i ibland mer än 60 timmar. Ett pris som rekommenderas av Svenska Fotografers Förbund skulle då landa på mer än 70 000 kr. Det är det inte många fotografer som tar vilket hade varit omöjligt att betala för de allra flesta brudpar. 

Min heldag ligger i dagsläget på ca. 29 000 kr. Här kan ni läsa mer om mina priser. 

Tveka inte höra av er till mig om det är något ni undrar över. 

Pin It on Pinterest