Från Gotland with Love

Bröllops Workshop i vårvackra Visby

Den där känslan, att man tror att man kan något eller är något stort på spåren. Inspirationen kittlar och man lättar från marken. Pirrigt, eller hur? Och högst tillfälligt. För innerst inne vet man att all kunskap bara är grunden för ny. Det finns ingen vila. Det finns bara nya miljöer och nya motiv. Det finns bara nästa bröllop, eller next wedding.

I helgen var jag på Gotland. Bilade från Västerås och flög från Bromma. Solen sken och luften var kall. En perfekt helg i vårens tecken. Och fotograferingens. Jag var nämligen på Next Wedding Workshop. Tre fantastiska dagar fulla av inspiration, förkovran och nätverkande.

Benny Ottosson var huvudarrangör och konstnärlig ledare och Mikael Jakobsson organisatör. Benny fotar bröllop och gör det, enligt mig, fantastiskt. Surfa in på hans webb så förstår du vad jag menar. Fantastiska Juliana Wiklund var också med på ett hörn och höll inspirerande workshops i ruin och kyrka.

I salen vi samlades i efter sessionerna höll de alla engagerade föreläsningar om bröllopsfotograferings alla sidor; posering, marknadsföring, varumärke, efterarbete, mjukvara, prissättning, arbetsflöde och smarta webblösningar för att förenkla detsamma, blixtteknik och ljussättning, etc., etc. Kort sagt, lärarna var grymma. Volker Ströhlein gästade t.ex. Visbydagarna och övertygade mig fullständigt om effektiv albumdesign och arbetsflödet med densamma. Han är en guru på området.

Frågor dryftades fram och tillbaka under dagarna. Är det mängden kunder som är det viktiga, eller rätt kunder? Hur får jag ett spänt brudpar att posera naturligt? Kyrkan eller festplatsen är så mörkt, hur lättar jag upp ljuset? Det regnar, vad gör jag?

Det regnade ingenting på Gotland.

Jag lämnar Visby med en och samma känsla; att få fotografera bröllop är ett fantastiskt privilegium.

Jag älskar det.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest