Jag berättar inte bara i bilder

Kärleksnovell

“Ögonblicket senare blev allt tyst omkring mig. Det var när jag såg dig. Tills den dagen hade jag skrattat åt tanken på kärlek vid första ögonkastet. Det var något vackert ur en dikt, något för de vilseledda. Du bar en vit tunika och hade en röd sjal över ditt ljusa hår. Av alla blickar på bron valde du att stanna upp vid min, precis så länge att mitt hjärta hann missa några slag.”

Jag är fotograf och berättar i bilder. Men jag berättar även i text. Det du just läste var ett utdrag ur novellen Något vackert ur en dikt som jag skrev för ngr månader sedan. Jag skickade in den till en tävling som anordnades av Allas. Av över 700 bidrag valdes min novell ut.

Idén till novellen fick jag på resa i Egypten. Jag hade blivit tipsad om att läsa fantastiska Half of a Yellow Sun som utspelar sig i Nigeria under Biafra-tiden. Jag läste den på El Fishawy, ett 250 år gammalt kafé i Kairo. Samtidigt mötte jag ett par som varit med om märkliga ting i Indien. Jag knyckte lite av varje och kokade ihop en synopsis som blev liggande.

Nej, jag har inte alltid skrivit, har inte alltid läst. Varför jag skriver? För att jag inbillar mig att jag kan. Flow är fantastisk, men jag har det sällan. Kanske skriver jag för att nå klarhet, om mig själv, om världen. Kanske för att tala om vad jag tycker. Eller kanske bara för att underhålla mig själv. Ibland vet jag. Ibland vet jag inte alls.

Läs novellen Något vackert ur en dikt.

Sommarbröllop med kyrkovigsel och ladufest

Ni ser varandra för första gången i Bergfeltska Trädgården i gamla Kungälv. Luften vibrerar. Ni är...

Stämningsfullt junibröllop på Stora Holms Säteri

Ni är ju underbara. Vi träffades för ett år sedan, första gången. Ni bokade mig som er...

Brudporträtt i älskade Visby

Det är något magiskt med Visby. Varje gång jag återvänder är det som om jag kommer in i en annan...

Pin It on Pinterest