Workshop Parfotografering /Porträttfotografering

Magnus Danielsson - Septemberhimmel Foto

Välkommen till en fantastisk dag med ljus, komposition och kommunikation

Det här är ett perfekt tillfälle för dig som vill utvecklas som porträttfotograf och samtidigt få en del nya bilder till din portfolio.

Förutom ljus och kommunikation snackar vi också en del kamerateknik, val av plats (nog så viktigt), posering (vi har modeller med oss) och hur du grejar till vackra printar. Vi kommer gå igenom kamerainställningar, bildkomposition och hur jag kan lägga till extra ljus med en reflexskärm. När kameran sedan är nerstoppade och modellerna gått hem, hur kan ett arbetsflöde då se ut och hur kan jag leverera de färdiga bilderna?

Posering förresten. Vad funkar vid posering så att det inte känns stelt och krystat?

Skulle jag bara ge ett råd vid porträttfotografering så skulle det vara… kommunikation. Du kan vara hur duktig som helst på tekniken, ljuset, val av plats och så vidare. Men om du inte kan få de du fotograferar att slappna av så ska du nog fortsätta som naturfotograf.

Skämt åsido. En av workshoppens viktigaste delar kommer att vara just kommunikation. En väl kommunicerad fotosession syns direkt i det färdiga materialet. Mjukare, vackrare, mer äkta.

Mer känsla.

Därför går vi igenom grunderna får hur du kan få de du fotograferar att slappna av och plocka fram de vackraste sidorna hos sig själva. Via andningsövningar, lekar och komplimanger m.m. blir porträttfotograferingen till mer än en fotografering.

Det blir en hel upplevelse.

Så vill du hänga med?

Här kan du boka en plats, eller du, varför inte ge bort en plats i present? En fantastisk gåva.

Kanske undrar du över något innan du bestämmer dig? Jag finns här för att svara på dina frågor. Tveka inte att kontakta mig.

Förkunskaper: Inga. Utrustning: Systemkamera.

PRIS; 4.500 Kr + moms. Max åtta deltagare per workshop (fyra platser kvar…).

NÄR; 14:e September

VAR; I Västerås

INFO; Vi träffas vid kl. 10 och slutar vid kl. 17. Fika och lunch ingår. Viss utrustning finns att låna. Mer detaljer om plats m.m. mailas ut ca. en vecka innan workshopen.

Workshopens innehåll

Teori & Kamera

Ljussättning

Bildredigering

Sociala medier

Posering

w

Kommunikation

Pin It on Pinterest